A fotóklubról
Hírek, események
Tagjaink
Galéria
   
   
Alapszabály
Tisztségviselők
Munkaterv2010
Programtervezet 2011
Közhasznúsági jelentés 2010
Tagfelvételi kérelem
   
Számlaszám:
10403208-50526572-85771002
K&H Bank Zrt


A KLUBRÓL

2009 decemberében közel harminc érdeklődővel indult el a biatorbágyi fotóklub tevékenysége a Faluházban. A résztvevők kinyilvánították, hogy egyesületté kívánnak alakulni. Addig a Faluház szakköreként működött, az egyesületté alakulásig a Faluház befogadta a fotósokat. Csoportoldalt hoztunk létre az interneten, ahol kicserélhetjük gondolatainkat, megbírálhatjuk egymás képeit.

Januárban és februárban megtartottuk házi pályázatukat, ahol egymás képeit zsűriztük. A képanyag alkalmas volt a biatorbágyi alkotó módon fotózók bemutatkozására egy kiállítás keretén belül. Mivel a klub önálló költségvetéssel nem rendelkezett, a kiállításra Faluház szakköreként nyújtottunk be pályázatot az önkormányzat civilszervezeti támogatására. A Biatorbágyi Fotóklub bemutatkozó és természetfotó-kiállítását nagy sikerrel tartottuk meg áprilisban.

Felvételt nyertünk a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségébe, így lehetőséget kaptunk a MAFOSZ Szalonon való részvételre is. Képeink összpontszáma alapján 8., a kiállításra kerülő képek tekintetében 21. helyet szereztük meg a 64 induló klub között.

Májusban 25 fővel egyesületté alakultunk. A cégbíróság szeptemberben bejegyezte szervezetünket.

Minden hó harmadik szerdáján tartjuk klubnapunkat és a hó első szombatján fotóstúránkat. Jártunk fényképezni az Alcsúti Arborétumban, meglátogatta a közeli növénygyűjteményt, Magyarország talán egyetlen igazi angolkertjét, itt tartottunk "hóvirágvadászatot". Az egykori Pusztamarót közelében a medvehagymás erdő volt a célpont. A biatorbágyi Bolha-hegyen egy árvalányhajas reggelen vadásztunk lepkékre, majd a komáromi erőd az épületfotózás izgalmait nyújtotta. A MÁV istvántelki főműhelye az industrialfotózás rejtelmeibe vezette a társaságot.

A klub honlapjára folyamatosan töltjük fel a tagok galériáját. Így már több száz képet tekinthetnek meg az érdeklődők. A galériák egy-egy önálló kiállításként mutatják be egy-egy biatorbágyi "fényfestő" munkásságát.

Reméljük, hogy a biatorbágyi fotóklub tevékenységével öregbítheti Biatorbágy jó hírnevét, és tartalmas közösségi időtöltést kínál a fotóklub tagjainak, különleges vizuális élményt nyújt a képeikben gyönyörködőknek. Minden további érdeklődőt szeretettel várnak.
Csatlakozási szándék jelezhető a kronika@biai.hu e-mail-címen vagy bármely tagon keresztül, illetve a klubnapokon személyesen. Addig is minden fotózás iránt érdeklődőnek kívánunk jó fényeket!
 

Biatorbágyi Fotóklub  A honlapon szereplő képeket a szerzői jog védi Frissítve: 2012. 07. 14.